gökkuşağı

28 Aralık 2014 Pazar

Film Önerisi: The Attorney

Selam canlar!! Bugün size bol ödüllü ve aldığı ödülleri de sonuna kadar hak eden bir film tanıtacağım:
"The Attorney"
İlk olarak filmin konusu şöyle: Zor şartlar altında avukat olmuş Song Woo Seok'ın tüm derdi ailesini fakirlikten kurtarıp onlara iyi bir yaşam kurmaktır. Tabi bunun için bolca para gereklidir ve diğer avukatların aksine müşteri çekmek için kartvizit bile bastırıp dağıtır. Sadece belirli davalara bakmaz noter ve vergi davalarına da bakarak avukatların tepkisini çeker ama o bunların hiçbirine aldırmaz. Para kazanıp ailesine iyi bir yaşam sunmak dışında başka bir derdi olmayan bu iyi yürekli avukat, yaşama bakış açısnı değiştirecek olaylarla karşı karşıya kalacaktır. Geçirdiği zor zamanlarında ona yemek veren küçük restoran sahibi kadının oğlu bir gün suçsuz yere gözaltına alınır. Avukat ilk başta minnet borcunu ödemek için çocuğun avukatı olmayı kabul eder ama sonra davanın azımsanmayacak derecede bir öneme sahip olduğunu görür. Çünkü tutuklanan gençler devleti yıkmakla, komünistlikle, Devrimci kitaplar okuyup (!) devlete karşı gelmekle suçlanmaktadırlar. Darbeyle başa geçmiş yöneticilerin bir göz dağı verme durumudur aslında olan.. Avukat önüne koyulan tüm engellemelere rağmen gençleri tek başına sonuna kadar savunur. Avukatın amacı artık sadece para kazanmak değildir Çocuklarının daha iyi bir dünyada yaşaması için doğruları savunacaktır! Bu arada filmin Kore'nin dokuzuncu başbakanı Roh Moo Hyun'un hayatından esinlenildiğini söylemekte fayda var.
Film hakkında söyleyeceklerim o kadar çok ki ama bir yandan da kendi gözlerinizle görmenizi istiyorum. Eminim pişman olmayacaksınız. Bu film haksızlığa dayanamayan beni resmen mahvetti, oturduğum yerde sinir küpüne döndüm! Avukatın yerinde ben olsam ne yapardım diye düşündüm ama cevabını bulamadım. Ben onun kadar sabırlı davranabilir miydim bilmiyorum. Ayrıca herkese karşı tek başına savaştı ki izlerken gururlanmamak elde değil. Bu arada "kitap okuyarak devlet yıkma" fikri tek bizim ülkeye mahsus sanırdım meğer Kore'de bu yollardan geçmiş...
Oyunculuklara tek kelime edemem, mükemmeldi! Zaten filmin izleyenleri bu kadar etki altına almasında oyunculukların payı büyük bence.. IMDB puanı: 7.8 ama benim puanım 9 Bu puanı sonuna kadar hak ediyor ;)


Şimdilik bu kadar, görüşmek üzere ^_^

4 yorum:

  1. Replikleri sağlamdı. Güzel film vesselam. :)

    YanıtlaSil
  2. Filmin sonunda böyle güzel bir filmi tek ben mi keşfetmişim derken burayı buldum, Film yarıdan sonra başlıyor ve müthişti, Kore'nin 1982 yıllarını anlatıyor gene o yılları anlatan meşhur bir filmi daha vardı "Memories of Murder". Maalesef Türkiye'nin hangi dönemine koysan bu filmi gider (hatta filmde gözaltı süresi yeni çıkan bir kanun ile 50 gün yapılıyor, Türkiye'de de 30 gündü KHK ile), filmin sonunda eski intihar eden Kore başbakanın hayatından esinlendiğini duyduğumda hem sevindim hem üzüldüm, böyle bir kişinin başbakan olması beni mutlu etti, ama yolsuzluk soruşturması sonrası intiharı da üzdü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende hemen Memories of Murder'ı izleme listeme alıyorum, teşekkür ederim ;) Güzel izlenilesi filmler bulmak ve paylaşmak inanılmaz güzel bir duygu :)

      Sil

"Benim en sevdiğim söz Senden duyduğum ben'dir."
Özdemir Asaf